Materiale rame de ochelari

Titanul este un metal ușor, cu până la 45% mai ușor decât oțelul, și rezistent, aproape la fel de rezistent ca platina, iar aceste caracteristici îl recomandă cu succes pentru fabricarea ramelor de ochelari. Ramele fabricate din aliajele de titan sunt rame de ochelari de foarte bună calitate. Ramele NICOL din Titanium Memory Metal și Titanium Alloy, datorită acestui material și a producției japoneze, au rezistență mare la rupere, sunt foarte flexibile și revin imediat la forma inițială chiar și după răsucire sau îndoire și de asemenea sunt foarte ușoare, rezistente și confortabile.

Grație rezistenței la coroziune și durității, produsele bazate pe aluminiu au, în general, viață lungă. Ramele fabricate din aluminiu sunt ușoare și foarte rezistente la coroziune. Aluminiul, fiind un material foarte maleabil, este utilizat în special de designeri de top de rame de ochelari pentru a obține forme cu aspect unic. Ramele NICOL din Aluminium Alloy sunt ușor flexibile, ușoare, durabile și confortabile.

Avantajele produselor din inox: grad mare de rezistență la coroziune, durabilitate mai mare de 50% decât oțelurile medii, rezistență mare la căldură sau îngheț, ușor de întreținut, aspect plăcut, reciclabil. Obiectele realizate din inox își păstrează aspectul indiferent de gradul de uzură. Ramele de ochelari din inox, datorită caracteristicilor materialului sunt foarte ușoare, puțin flexibile, durabile și foarte confortabile.

Ramele de ochelari fabricate din stainless steel (oțel) au un preț mai mic. Acest material este durabil, rezistent și ușor, dar nu la fel ca titanul, aluminiul sau inoxul.

Ramele fabricate din TR 90 sau Memory Plastic sunt de o calitate ridicată, fiind flexibile, foarte ușoare, hipoalergenice, durabile și foarte comode. Culorile care se pot obține la fabricarea ramelor de ochelari folosind acest material sunt vii și diversificate.

Ramele de ochelari fabricate din acetate (acetat) sunt dure, lucioase, transparente și plăcute la atingere. Este un material hipoalergenic și este maleabil la temperaturi ridicate. Acetatul este un material foarte des folosit pentru fabricarea ramelor de ochelari, insă nu este flexibil și este mai greu comparativ cu TR 90.

Materiale rame de ochelari neobișnuite

Ramele din lemn (wood), natural horn, bamboo (lemn de bambus) sunt de obicei lucrate manual. Deși sunt mai rigide, mai puțin reglabile și mai scumpe decât alte materiale, sunt atrăgătoare datorită frumuseții lor unice. Ramele din natural horn au un aspect elegant și materialul se încălzește la temperatura corpului, spre deosebire de orice alte rame pe care le-ați mai purtat.

Aurul mereu va reprezenta o investiție, iar ramele de ochelari bine alese reprezintă un accesoriu. Ce poate fi mai elegant și în același timp deosebit decât o pereche de ochelari discreți din aur? La Grande Optique punem la dispoziția dvs. o gamă variată de rame de ochelari din aur masiv de 18K (solid gold 18K), atât rame bărbătești, cât și de damă.